Gulliga godiskakor i form av spöken gör sig bra till Halloween. För att få ett riktigt fluffigt skum i spökena behöver du en elvisp  till hjälp. Smeten ska vispas i en halvtimme, så ta god tid på dig.

Du behöver:

4,5 dl strösocker

0,5 dl florsocker

1 äggvita

1,5 msk gelatinpulver

1,5 dl kokande vatten

Smörgåsrån

300 g vit choklad att droppa i

Mörk choklad till dekoration

Gör så här:

Blanda strösocker, florsocker och äggvita. Rör ut gelatinpulver i kokande vatten. Blanda gelatinröran i äggsmeten. Vispa i 30 minuter

Stansa ut rundlar ur smörgåsrånet med ett glas. Spritsa eller klicka ut toppar av smeten på dem. Ställ att stelna i kylen en stund.

Doppa sedan topparna i den vita chokladen. Ställ att stelna och dekorera sedan spökena med den smälta mörka chokladen.


Glad halloween! Mohahahahahahahahahaha!