Du behöver

4 hamburgerbröd

200 g halloumi

2 rödlökar

2 dl vatten

1 dl vitvinsvinäger

1 dl socker

1 msk salt

2 avokado

1 lime

0,5 kruka koriander

70 g färsk spenat (en liten påse)

1 dl majonnäs

1 msk sriracha eller annan chilisås

salt och peppar


Gör så här

Skiva rödlöken tunt och lägg i en ren burk eller skål. Koka snabbt upp vatten, vitvinsvinäger, socker och salt tills sockret har löst sig. Häll det kokande vattnet på löken och ställ kallt i minst 15 minuter.

Hacka koriandern. Dela lime och avokadon i två delar. Mosa avokadon med en halv pressad lime, salt och peppar. Vänd i koriandern.

Blanda chilisås med majonnäs, lite salt och peppar.

Skiva halloumin i 8 bitar. Stek eller grilla den sedan i het panna.

Bred lite majonnäs på botten av brödet. Lägg på spenat, avokado, halloumi, picklad lök och lite mer majonnäs.